Kundehistorie
 fra 
Netthandelsgruppen

Et uvurderlig lederprogram

Execus skreddersydde lederutviklingsprogram har hjulpet Netthandelsgruppen å etablere en robust organisasjonsstruktur. Det har bidratt til å utvikle dyktige ledere som får det beste ut av teamene, noe som igjen har ført til at de har nådd sine temmelig ambisiøse mål.

Les mer
Netthandelsgruppen
Et uvurderlig lederprogram

Netthandelsgruppen startet opp som et gründerselskap i 2014, og hadde en årlig vekst på rundt 40%. Det var da pandemien kom at det tok skikkelig av, i løpet av 2020 firedoblet de omsetningen!

Verdifull verktøykasse

Marie Bø-Larsson begynte som Head of People i 2020, da overtok hun stafettpinnen etter daglig leder som hadde hatt ansvaret siden selskapet ble etablert.

- Det ble raskt tydelig at det var behov for lederutvikling, forteller Bø-Larsson. – De fleste lederne hadde ingen lederutdannelse eller -erfaring. Selskapet hadde vokst raskt, og ansatte fikk lederansvar etter hver som omsetningen økte.

Dette førte til voksesmerter. Kulturen var preget av spisse albuer og konflikter. Det var polarisering mellom hovedkontor og lager, og kommunikasjonen var mangelfull. Netthandelsgruppen kontaktet Execu, som sydde sammen et spesialtilpasset lederprogram bestående av fysiske samlinger, trening i læringsgrupper, personlighetstest og 1:1-samtaler.

- Vi startet med programmet i 2021, da med fokus på grunnleggende ledertrening, forteller Bø-Larsson. Vi fikk en verktøykasse med nyttige teknikker, og et godt grunnlag ble lagt.

- I 2022 hadde vi mer fokus på videreutvikling. Vi hadde da blitt flere ledere, og programmet utviklet seg i takt med oss.

Et uvurderlig lederprogram
Et uvurderlig lederprogram

Hun forteller videre at lederutviklingsprogrammet har vært en profesjonell arena hvor de har kunnet bygge kultur på tvers av avdelingene. De har på ganske kort tid gått fra ti til 20 ledere og mellomledere, og gjennom programmet har de blitt bedre kjent med hverandre og klart å skape en ekte «vi-følelse».

- Lederutviklingsprogrammet har hjulpet å knytte oss sammen. Bø-Larsson roser det skreddersydde programmet generelt, og Tor Åge Eikerapen spesielt.

- Tor Åge har vært en fantastisk støttespiller, fortsetter hun. – Han evnet å se oss i den situasjonen vi sto i, og han justerte programmet etter hvert som vi endret oss. Vi ble veldig godt ivaretatt. Han er entusiastisk og engasjert samtidig som han er troverdig og faglig dyktig – det er en utrolig god kombinasjon, understreker hun.

HR-lederen mener alle kan ha nytte av et slikt program, uavhengig av om de har utfordringer i organisasjonen eller ikke.- Det handler om å lede seg selv og andre, men ikke minst å kunne lede gjennom endringer, sier hun.

– Det skjer mye i verden som vi ikke er herre over, og da er det fint å kunne være føre var. Nå har vi kompetente ledere som tåler å stå i utfordringer og motbakke.

Hun avslutter med å fortelle at det bedriftsinterne lederutviklingsprogrammet har vært gull verd også i rekrutteringssammenheng.

- Det har vært med på å gi oss gode søkere. De har ønsket å ha lederutvikling med i kontrakten sin, det blir sett på som et stort pluss blant dyktige kandidater.

Et uvurderlig lederprogram
Et uvurderlig lederprogram
Et uvurderlig lederprogram
Et uvurderlig lederprogram
Et uvurderlig lederprogram

Lurer du på hvilket program som passer best for deg og din bedrift?

Vi tar gjerne en prat!
Send oss en e-post til hei@execu.no.
Ring oss på +47 911 93 321

Andre kunder vi er stolte av å jobbe med

Book en prat med oss om lederutvikling

Book et møte
Vi bruker cookies og dine data til å forbedre nettsiden vår, tilpasse og måle reklame, innhold og kommunikasjon. Du kan kontrollere hvilke data vi får behandle ved å administrere cookies og lese mer i vår personvernerklæring.