Kundehistorie
 fra 
OKEA

Ledertrening av høy kvalitet

OKEA mener kultur og ledelse er avgjørende for å nå ambisiøse mål. De valgte derfor å tilby lederutvikling til sine ansatte gjennom Lederprogrammet fra Execu. Bente Nordeide er Vice President People & Organisation. Hun har blant annet ansvar for kompetansetilbudet til selskapets ledere og ledertalenter.

Les mer
OKEA
Ledertrening av høy kvalitet

- Vi vet at ledere aldri er ferdig utviklet og at vi konstant må trene for å bli bedre, forteller Bente. - Derfor er det viktig at ledere er bevisste på egne styrker og svakheter samt at de får oppdatert kunnskap om hva som er nytt på fagfeltet.

- Vår opplevelse er at Lederprogrammet dekker relevante områder innen ledelse og har flinke eksperter som gir programmet et kvalitetsstempel. Det er også verdifullt å skaffe nettverk og få innspill fra andre deltakere som kan være med på å støtte og videreutvikle hvordan vi jobber med ledelse internt i selskapet.

Passer for både erfarne og aspirerende ledere

Ragnhild Nautnes jobber som Senior Production Chemist og er et av talentene OKEA valgte å tilby Lederprogrammet til. Med bakgrunn som sivilingeniør hadde hun allerede kompetanse innen prosjektledelse men ønsket innsikt i større deler av ledelsesfaget.

- Jeg var nysgjerrig på å lære mer om relasjonsbygging og psykologiske faktorer, forteller Ragnhild. - Til daglig koordinerer jeg arbeidsoppgaver for en del folk, og jeg synes det var spennende å lære mer om ledelse. Programmet ga en god oversikt over emner som er interessante og viktige å vite om som leder.

- Jeg likte særlig godt kontinuiteten i Lederprogrammet. Vi lærte noe nytt hver uke og fikk arbeidet godt med det. Foreleserne var interessante og det var enkelt å navigere i læringsplatformen.

Ledertrening av høy kvalitet
Ledertrening av høy kvalitet

Lederprogrammet har mange gode referanser fra tidligere deltakere og OKEA er intet unntak. Deltakerne mener programmet gir en god introduksjon til ledelse og et grunnlag for å skape god ledelseskultur i hele selskapet. Hvilke moduler man finner mest interessante avhenger naturlig nok av bakgrunn og interesseområde; hos OKEA trekkes spesielt selvledelse, emosjonell ledelse og coachende ledelse frem.

- Jeg er spesielt fornøyd med fokuset på endringsledelse og hvordan man kan forstå seg selv som leder og hvordan man påvirker andre, forteller Bente. - Det var mange spennende moduler som ga god bredde i hva ledelse er, og det er viktig at man setter av tilstrekkelig tid til å reflektere over stoffet og sette det i system for å få gode resultater.

- Lederprogrammet gir gode forutsetninger for å utvikle individet og vi har i ettertid jobbet med å ivareta helheten internt med å sette tydelige forventninger til ledere. Programmet er med andre ord en viktig pilar for å støtte egenutviklingen til ledere som vi videre kan sette i sammenheng med våre interne prosesser for å sikre høyt presterende ledere og god lederstruktur.

Verdifullt for arbeidsgiver og ansatte

- Arbeidsgivere kan dra god nytte av å sende ledere på Lederprogrammet, da programmet skaper en bevissthet rundt viktigheten av kultur og relasjonsbygging, mener Ragnhild. - Det gjør det lettere å samarbeide på tvers av avdelinger og vite hvordan man kan se og støtte hverandre. Jeg likte spesielt godt emnene som omhandlet psykologi og hvordan man kan bidra til å gjøre den psykologiske tryggheten bedre på en arbeidsplass.

- Jeg vil råde andre HR-ledere til å jobbe sammen med lederne sine og fortsette utviklingen internt, sier Bente. - Kunnskapen og impulsene fra programmet egner seg fint til å sette i struktur med utviklingsprosesser i selskapet som medarbeidersamtaler der man kan holde hverandre ansvarlig og fortsette utviklingen også i etterkant.

Ledertrening av høy kvalitet
Ledertrening av høy kvalitet
Ledertrening av høy kvalitet
Ledertrening av høy kvalitet
Ledertrening av høy kvalitet

Lurer du på hvilket program som passer best for deg og din bedrift?

Vi tar gjerne en prat!
Send oss en e-post til hei@execu.no.
Ring oss på +47 911 93 321

Andre kunder vi er stolte av å jobbe med

Book en prat med oss om lederutvikling

Book et møte
Vi bruker cookies og dine data til å forbedre nettsiden vår, tilpasse og måle reklame, innhold og kommunikasjon. Du kan kontrollere hvilke data vi får behandle ved å administrere cookies og lese mer i vår personvernerklæring.